Fenskær Efterskole skitur

Efterskole ADHD

Vi vil her give dig svar på:

  • Hvorfor vælge en specialefterskole til en ung med ADHD?
  • Hvordan har Fenskær Efterskole fokus på ADHD?

Hvorfor vælge en specialefterskole til en ung med ADHD?

Hvis du har et barn med ADHD, så er det måske værd at overveje, om han/hun skal på en efterskole med fokus på ADHD. Dette er med til at sikre, at dit barn får det bedste mulige efterskoleophold, da børn og unge med ADHD ofte har nogle særlige behov, som ikke passer til det almindelige skolesystem eller en almindelig efterskole. På Fenskær Efterskole har vi kompetencerne til at tage det hensyn og hjælpe de unge med at vokse, udvikle sig og få en hverdag med nye kammerater.

På Fenskær Efterskole har eleverne en hverdag sammen med andre, der har særlige behov. Det er måske første gang de oplever at være i et socialt miljø, hvor de ikke føler sig anderledes. Det bidrager til bedre trivsel og dermed også bedre læring i undervisningen og til forskellige aktiviteter.

For elever med ADHD gør det alverden til forskel at komme på en efterskole, hvor der også er andre med særlige udfordringer. Det sociale fællesskab er afgørende for, at et år på efterskole bliver et fantastisk år.

Hvordan har Fenskær Efterskole fokus på ADHD?

På Fenskær er vi en prøvefri specialefterskole. Vi kan vi tilbyde vores elever et godt efterskoleår med masser af plads til ungdomslivet, også for børn og unge med ADHD.

Vi har mange års erfaring med at arbejde med elever, som har fået konstateret ADHD. Vi er stærkt klædt på til at kunne håndtere elever med særlige behov, der medfører generelle indlæringsvanskeligheder.

På efterskolen har eleverne trygge rammer og en fastlagt hverdag med få afvigelser. Lærerne er vant til at have med netop den gruppe af elever at gøre og forstår, at unge med diagnoser kræver flere ressourcer og mere fokus.

Vi arbejder fagligt med det eleverne interesserer sig for, hvilket sker gennem mange forskellige værksteds- og valgfag.  Vores tilgang til de praktiske fag giver mulighed for at lære et håndværk og få succesoplevelser med fagene på skolen. Vi har et stort udvalg af spændende fag og gode faciliteter, som vi gerne fortæller om og viser jer, hvis I har lyst til at opleve Fenskær.

 

Vil du høre mere? Book et besøg

Book et besøg
Køn på kommende elev

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego