Fenskær Efterskole skitur

8. klasse

Leder du efter efterskolen til dit 8. skoleår? Måske skal det være en skole, hvor du (næsten) helt selv kan vælge, hvilke fag du skal have, og hvor du får et år fyldt med gode og store oplevelser, nye venner og kammeratskaber for livet? Så kan Fenskær Efterskole kan være præcis dét, du leder efter! Vi er en prøvefri, praktisk og musisk specialefterskole – vi plejer at sige, at vi er en helt særlig efterskole for særlige elever. Vi er for dig, der har vanskeligheder i skolen, socialt, eller som måske har en eller flere diagnoser, der gør hverdagen udfordrende. Vi er en skole for alle, der har særlige behov – og du vil derfor også gå på en skole med andre, der, ligesom dig, har brug for ekstra støtte i hverdagen.

Som elev i 8. klasse på Fenskær Efterskole har du mulighed for at have høj grad af indflydelse på de fag, du gerne vil arbejde med i løbet af skoleåret. Fire gange om året har du mulighed for at vælge de fag, du interesserer dig for og dem, du er gode til – eller måske har du lyst til at prøve noget helt nyt og spændende. Uanset hvad du vil, har vi et valg- eller værkstedsfag, der kunne været noget for dig. Vi har kreative fag som musik, syværksted, billedkunst og tekstilhåndværk, mens vi arbejder med larmende motorer i motorværkstedet, smeder i jern og hugger sten. Er du sportsmand eller kan du bare godt lide at bruge din krop, så kan du få sved på panden i idræt, hvor vi både danser, spiller fodbold, svømmer og meget andet.

 

Tryghed i hverdagen

Vores hverdag er skemalagt med faste rammer og tryghed for dig og dine klassekammerater. Men en gang imellem går vi udenfor skemaet og tager på udflugter, til koncert, i teateret, til sportsevents eller bare ud i den smukke natur. Der kommer også besøg på skolen, måske en spændende foredragsholder eller et band, der spiller for os.

 

Du vil også få en efterskoletid med en masse god mad. Vi har vores egen kok, David, som hver dag sørger for, at du og dine skolekammerater – og lærerene, ikke at forglemme! – får benzin på tanken til de spændende dage. På skift hjælper eleverne David i køkkenet med at lave maden, dække bord og rydde af igen.

Fenskær Efterskole ligger i den lille provinsby Nørre Nissum i Jylland, nærmere bestemt i det nordlige Vestjylland. I byen er 1200 indbyggere, en Spar-købmand, et pizzeria, en frisørsalon og en kirke. Byen er lille og tryg, men med masser af muligheder for udflugter i den smukke natur i området. Vesterhavet er en lille køretur vestpå, mens fjorden ved Nissum Bredning er en rask travetur gennem marker og på grusveje. Selvom byen er lille, er den alligevel fyldt med liv. Byen har nemlig hele syv uddannelsesinstitutioner med en folkeskole, en seniorhøjskole, lærerseminarie, HF-uddannelse og i alt tre efterskoler.

Før du kan blive elev, skal du besøge skolen med dine forældre eller en anden voksen. Men Fenskær Efterskole ér også et sted, du skal se, mærke og opleve. Kom på besøg – vi glæder os til at møde dig!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego