Unge med indlærings-vanskeligheder

På Fenskær Efterskole har vi mange elever med indlæringsvanskeligheder. Som en specialefterskole er vi det helt rigtige sted for dem – både fagligt og socialt. Hos os oplever eleverne, at de passer ind i fællesskabet. Der er andre, der, ligesom dem, har indlæringsvanskeligheder.

Flere har i deres folkeskoletid oplevelet at falde udenfor et socialt fællesskab, når indlæringsvanskeligheder blev tydelige for alle med behov for specialundervisningen eller som inklusionsbarn. På Fenskær Efterskole er der plads til alle. Også fagligt. Vi arbejder med de fag, eleverne interesserer sig for, og det de er gode til. Vi fokuserer ikke på det, de ikke kan.

 

Valgfag for unge med indlæringsvanskeligheder

Vi har mange og meget forskellige valg- og værkstedsfag. Undervisningen foregår med hovedet, med kroppen og med hænderne, når der arbejdes i værkstedet, spilles i musiklokalet og arbejdes i syværkstedet. Der bliver hugget i stenværkstedet, og vi taler om naturen, jorden og historien i Kend Din Egn.

Vi har også sportsfag, Natur-teknik, Fitness og meget andet. Flere gange i løbet af året vælger eleverne helt selv, hvilke fag de ønsker at arbejde med.

 

Vi tilpasser undervisningen til vores unge med indlæringsvanskeligheder

Det er vigtigt for os på Fenskær Efterskole, at undervisningen passer til vores elever. Ikke blot i niveau, men også at vores elever er motiverede i undervisningen, fordi de arbejder med et fag, de synes er spændende. I undervisningen tilpasser vi niveauet til hver enkelt elev.

Som en specialefterskole for unge med særlige behov og indlæringsvanskeligheder, har vi mange års erfaring i at undervise og rumme elever med udfordringer både socialt og fagligt. Vores undervisere ved derfor også, hvad det kræver af dem at undervise unge, der har indlæringsvanskeligheder i både stor og mindre grad.

Undervisningen i de forskellige valgfag varierer derfor fra elev til elev, så alle kan være med, og så alle føler succes og får selvtillid i undervisningen.

Se vores valgfag

 

Unge med indlæringsvanskeligheder får fornyet selvtillid

På Fenskær Efterskole oplever vi år efter år, at vores elever slutter et ophold hos os som helt nye unge mennesker. Fyldt med selvtillid er de klar til at gå videre ud i verden, ud i voksenlivet, som selvstændige unge, der kan og vil få både uddannelse og job.

Unge med indlæringsvanskeligheder får ikke blot succes i undervisningen. Også socialt vokser de, og får den selvtillid blandt andre unge, der er ligesom dem selv. De finder ud af, at de er gode nok.

Vi håber, I har lyst til at opleve og se Fenskær Efterskole. Kom og besøg os!

Læs om unge med autisme

Læs om unge med ADHD og ADD

 

 

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego