Fenskær Efterskole skitur

8. klasse på specialefterskole

Skal dit barn på specialefterskole i 8. klasse? På efterskole får unge et år fyldt med gode og store oplevelser, faglig og social udvikling, også selvom dit barn har særlige behov. Måske er Fenskær Efterskole det rigtige sted at gå i 8. klasse for dit barn.

Hvorfor tage 8. klasse på specialefterskolen Fenskær?

Vi er en prøvefri, praktisk og musisk specialefterskole – vi plejer at sige, at vi er en helt særlig efterskole for særlige elever. Vi er for elever, der har vanskeligheder i skolen, socialt, eller som måske har en eller flere diagnoser, der gør hverdagen udfordrende. Måske har har dit barn været “inklusionsbarn” og trænger til at komme i omgivelser, hvor målet ikke blot er at rumme, men faktisk at inkludere i fællesskabet, fagligt og socialt.

Vi er en skole for alle, der har særlige behov – og eleverne vil derfor også gå på en skole med andre, der, ligesom dem selv, har brug for ekstra støtte i hverdagen.

Som elev i 8. klasse på Fenskær Efterskole har man mulighed for en høj grad af indflydelse på de fag, man gerne vil arbejde med i løbet af skoleåret. Fire gange om året vælger eleverne  de fag, der interesserer dem. Det kan både være fag, de allerede er gode til – eller måske har de lyst til at prøve noget helt nyt og spændende.

Vi tilbyder en bred vifte af valg- og værkstedsfag, så der er noget for alle. Vi har kreative fag som musik, syværksted, billedkunst og tekstilhåndværk, mens vi arbejder med larmende motorer i motorværkstedet, smeder i jern og hugger sten. Er man vild med sport, så kan man få sved på panden i idræt, hvor vi både danser, spiller fodbold, svømmer og meget andet.

Tryghed i hverdagen når du går i 8. klasse på Fenskær

Vores hverdag er skemalagt med faste rammer og tryghed, men en gang imellem går vi udenfor skemaet og tager på udflugter, til koncert, i teateret, til sportsevents eller bare ud i den smukke natur. Der kommer også besøg på skolen, måske en spændende foredragsholder eller et band, der spiller for os.

På Fenskær får eleverne også en efterskoletid med en masse god mad. Vi har vores egen kok, David, som hver dag sørger for, at du og dine skolekammerater – og lærerene, ikke at forglemme! – får benzin på tanken til de spændende dage. På skift hjælper eleverne David i køkkenet med at lave maden, dække bord og rydde af igen.

Fenskær Efterskole ligger i den lille provinsby Nørre Nissum i Jylland, nærmere bestemt i det nordlige Vestjylland. I byen er 1200 indbyggere, en Spar-købmand, et pizzeria, en frisørsalon og en kirke. Byen er lille og tryg, men med masser af muligheder for udflugter i den smukke natur i området.

Vesterhavet er en lille køretur vestpå, mens fjorden ved Nissum Bredning er en rask travetur gennem marker og på grusveje. Selvom byen er lille, er den alligevel fyldt med liv. Byen har nemlig hele syv uddannelsesinstitutioner med en folkeskole, en seniorhøjskole, lærerseminarie, HF-uddannelse og i alt tre efterskoler.

Kom og oplev Fenskær Efterskole – vi glæder os til at møde jer!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego