Fenskær Efterskole

Sport og idrætsarrangementer på Fenskær Efterskole

11. juni 2013

Masser af sport og idrætsarrangementer på Fenskær

Er du til idræt, bevægelse og sjove aktiviteter som en del af din skolehverdag – så er Fenskær måske lige specialefterskolen for dig?! – Læs med, når Søren, der er idrætslærer, her fortæller om årets sportsarrangementer, som vi deltager i med efterskolen!

Idrætsdag for 3 efterskoler afholdt på Fenskær
Foråret har budt på to store idrætsarrangementer. Medio april blev der afholdt idrætsdag på Fenskær Efterskole. Arrangementet var den første af sin art, og det var derfor med stor spænding, at vi tog imod Gødvad og Finderup Efterskole. I løbet af dagen skulle de tre efterskoler dyste i et stort udvalg af idrætsgrene, hvor der både var guld-, sølv- og bronzemedaljer at kæmpe om.

Om formiddagen var der svømning, atletik, kongespil, street-hockey, pool og badminton på programmet. Det var en blæsende dag, så folkene ved kongespilsbanerne havde sit hyr med, at bl.a. kongen ikke skulle vælte i vinden. I svømmehallen var stemningen høj, og alle tre skoler havde flere kompetente svømmere. På atletikbanen var drengene fra Fenskær Efterskole meget dominerende og tog sig af de fleste af medaljerne – bl.a. i 60 meter sprint, hvor vi vandt både guld, sølv og bronze. Efter et kæmpe frokostbord med spaghetti og kødsovs, skulle de over 200 unge mennesker igen ud og kæmpe. Eftermiddagens store tilløbsstykke var fodboldturneringen, hvor Fenskær stillede med to stærke drengehold og et pigehold. Desuden var der zumba, bordtennis og petanque på programmet. I fodboldturneringen vandt det ene Fenskær-hold finalen, mens pigerne måtte tage til takke med en bronzemedalje. Hele dagen sluttede med medaljeoverrækkelse og endelig fodboldkamp mellem elever og lærere fra de tre efterskoler. Resultatet af denne kamp har jeg desværre fortrængt ……………

Fodboldturnering i Silkeborg
Godt tre uger senere stod der så fodboldturnering i Silkeborg på programmet. Hvert år holdes der en stor fodboldturnering i Silkeborg, hvor alle specialskoler og -efterskoler fra hele Jylland og Fyn er inviteret. Fenskær Efterskole har deltaget i stævnet de seneste seks år og har flere gange kunnet hjemføre guldet til efterskolen. Sidste år måtte vi nøjes med sølv i A-puljen, og det var derfor en gruppe drenge med stor revanchelyst, som drog mod Silkeborg en tidlig tirsdag morgen. Vi havde 20 elever med, som var fordelt på to hold, som henholdsvis skulle deltage i A-puljen og C-puljen.

C-holdet startede med bulder og brag og vandt de første to kampe meget sikkert. Desværre holdt koncentrationen ikke i de sidste to kampe, og efter to knebne nederlag måtte de tage til takke med bronze. I A-puljen stod det hurtigt klart at guld og sølv medaljerne skulle deles mellem Fenskær Efterskole og Ulbølle Efterskole. Begge hold vandt sikkert deres første to kampe, og det var derfor med stor spænding, at eleverne fra Fenskær løb på banen. Fenskær kunne på grund af bedre målscore efter de to første kampe nøjes med uafgjort. De fysisk stærke spillere fra Ulbølle ville det desværre andreledes. Efter en første halvleg i stærk modvind var Fenskær bagud 4-0. Særligt Ulbølles store angriber voldte Fenskærs spillere problemer, og der var ikke meget der tydede på, at der skulle komme spænding tilbage i kampen. Fenskær Efterskoles drenge fik sig dog langsomt arbejdet ind i kampen igen, og kort inde i anden halvleg faldt den første scoring. Dette gav mod på mere, og kort tid senere blev der også reduceret til 2-4. De sidste 10 minutter af kampen pressede Fenskær på for at score yderligere, men desværre holdt Ulbølle stand og kunne løfte pokalen og rejse hjem med guldmedaljerne, og de slukørede drenge fra Fenskær måtte for andet år i træk nøjes med sølv.

Klar til et nyt skoleår, 2013-14
Efter sommerferien er der flere idrætsarrangementer på programmet. I slutningen af august deltager Fenskær Efterskole i Lemvig Byløb, hvor der er mulighed for at løbe 5,3 km eller 8,9 km. Senere på året bliver der afholdt skolernes motionsdag, som vanen tro ligger sidste dag inden efterårsferien. Endelig vil de to tidligere omtalte arrangementer, idrætsdag med Gødvad og Finderup samt fodboldturnering i Silkeborg, blive gentaget.

De bedste idrætshilsner
Søren Møberg

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego