Fenskær Efterskole

Fenskær Efterskole godt i gang med skoleåret

09. oktober 2020

Vi er nu først i oktober måned og det er bare et bragenes godt efterskolehold som er rigtig gode til at hygge sig med hinanden og tage fra i undervisningen.

Når man er næsten 90 elever der skal finde ind i en dagligdag sammen, kan det nemt give gnidninger. I år har vi oplevet, at de meget hurtigt har fundet venner samtidig med, at vi er et rigtig efterskolehold med en fælles ånd om, at alle skal have det godt. Der er også en stor forståelse i flokken for, at vi er forskellige og ikke har de samme udfordringer.

På Fenskær Efterskole er vi selvfølgelig også udfordret på coronareglerne og de restriktioner vi er underlagt. Vi har måtte aflyse det fysiske forældremøde her i efteråret og samtidig aflyse efterskolernes dag. På skolen fastholder vi en stor grad af hygiejne med blandt andet aftørring af stole og kontaktflader flere gange dagligt. Det er rent praktiske ting der er til at strukturere sig ud af.

Den største udfordring vi har med coronareglerne er den meter der helst skal være mellem eleverne. De unge er her 24/7 og der opstår gode kammeratskaber på tværs af kontaktgrupper og familiegrupper. Det sker jo heldigvis også her på Fenskær, at man får en kæreste, og det kan ikke fungere med en meters afstand. Vi forsøger så godt det nu er muligt at fastholde de foreskrevne restriktioner, men må også erkende, at unge mennesker har et socialt behov for at mærke og tilkendegive at de høre til i ungdomsgruppen.

Overordnet fornemmer vi ikke, at restriktionerne ødelægger den gode oplevelse af det efterskoletilbud vi har her på Fenskær Efterskole. Vi har nogle fantastiske fysiske rammer der gør at undervisningen nemt kan gennemføres med de krav der er til afstand. Afspritning og håndvask er bare blevet en indgroet del af hverdagen som de færreste tænker over.

I forbindelse med indskrivning af elever til næste skoleår, er vi lige ved at gøre op hvor mange elever der gerne vil have et andet år på efterskolen, og hvor mange frie pladser vi har til næste år. Vi er allerede godt i gang med indskrivningen til skoleåret 2021/2022. Der er fortsat ledige pladser til både drenge og piger. Som tidligere nævnt har vi aflyst efterskolernes dag, men vi er stadig åben for besøg, hvor familierne er velkommen enkeltvis. Vil man gerne besøge Fenskær Efterskole skal man bare ringe på skolens telefon nr. 97891177 mellem 9.00 og 14.30 og aftale et besøg.

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego