Fenskær Efterskole

Veloverstået Film-uge på specialefterskolen Fenskær

19. februar 2012

En fantastisk FILM-UGE på Fenskær Efterskole, Nr. Nissum

Vores emneuge i uge 6 blev en helt fantastisk oplevelse for både elever og lærere. Vi havde fra udvalgets side sat os nogle høje mål om, hvad vi gerne ville opnå i ugens løb, og det var dejligt, at de også blev indfriede. Både elevernes og lærernes optagethed af det fælles projekt gav et ejerskab over filmprojekterne, som også kom til at give nogle meget flotte og gennemarbejdede resultater! – I alt 17 film blev færdigproducerede til Film-gallaen torsdag aften, og de kan nu alle ses på Fenskær efterskole TV på You Tube.

Den første dag oplevede mange elever nok en vis frustration over, at vi ikke skulle ud og “skyde” med kameraerne med det samme, men efterhånden som der blev lavet gode brainstorms og derefter storyboards rundt omkring i grupperne, blev der mere “liv” at se i alles ansigter. Allerede tirsdag var der en virkelig intens arbejdsglæde i alle grupperne – alle vidst, hvad der skulle ske og hvilken rolle den enkelte havde i arbejdsprocessen. Når først der lå et godt storyboard, tog filmene hurtigt form – og allerede onsdag var de første produkter færdige.

Torsdag skulle alle film være færdige til Film-gallaen om aftenen, og der var hektisk aktivitet på mange af værkstederne lige til “lukketid” ……. og også lidt efter …….. :-). Mens nogle svedte ved computeren – måske for at få teknikken til at makke ret – eller for lige at få lagt lyd på de sidste klip, var der andre i grupperne, der arbejdede med at lave nogle flotte filmplakater, der blev sat på vores plakatsøjle.

Torsdag eftermiddag var fredet til praktiske gøremål som borddækning og blomsterpyntning, madlavning, indretning af festsal med scene, storskærm og “bar”, opstilling af fakler og den røde løber – og hvad der nu ellers hører til et brag af en filmfest! Og mange elever havde fundet det fine fest-/gallatøj frem, så der blev også “pyntet, lakeret og friseret” hele eftermiddagen.

Selv film-gallaen startede kl. 17.30, hvor der var ankomst og fotografering på den røde løber – samt velkomstdrink i vores TV-stue. Kl. 18 var vi klar til vores lækre festmiddag, hvor David først serverede tarteletter, derefter oksefilet m. sauterede rodfrugter, bagekartofler og whiskey sovs – og til dessert nogle flotte islagkager. I udvalget havde vi fundet på, at vi skulle benytte vores storskærm under middagen til at skabe en hyggelig stemning på en sjov måde – så under hele middagen havde vi en “knitrende pejs” ….. kun afbrud, mens Bjørn filmede / live-streamede fra festen og viste det på storskærmen. Måske nogle af jer så klippene derfra?

Efter middagen havde vi en kort pause, hvorefter vi fortsatte film-gallafesten i Samlingssalen. Vi præsenterede filmene én af gangen og så dem efterfølgende. Vi så først animationsfilmene, derefter dokumentarfilmene og til slut fiktionsfilmene. Når alle grupperne inden for én genre havde fået vist deres film, kom alle elverne op og modtog en lille film-statuette som vores hyldest til deres flotte arbejde i film-ugen.

17 film tager tid at komme gennem – men der var en dejlig opmærksomhed og interesse for også at se, hvad ens kammerater havde produceret i ugens løb. I de pauser, vi lagde ind i aftenens løb, åbnede vi “baren“, hvor der kunne bestilles både kulørte drinks og popcorn.

Ved aftenens afslutning var det en god, træt følelse vi alle sagde godnat til hinanden med – følelsen af at være “mæt” af gode oplevelser og rigtig mange skulderklap og ros for de smukke, flotte, sjove, opfindsomme, kreative og spændende film, der var blevet vist!

Hilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego