Fenskær Efterskole

Undervisning på 3U – Fenskær Efterskole

20. april 2013

3U på Fenskær arbejder med de sociale tjenester i undervisningen

3U’erne på Fenskær er for tiden ude i individuelle praktikforløb – og jeg oplevede i går, som fredagsvagt, hvor hyggeligt det er at tage mod en flok unge mennesker, der glædesstrålende kommer hjem til skolen og fortæller om dagens oplevelser. Der er både smil og succesoplevelser – og også a-ha oplevelser i øjnene på dem, når de har været ude og afprøve både faglige- og personlige kompetencer på en arbejdsplads.

Før praktikforløbene arbejdede Bjørn og jeg med projektet IT-dansk og de sociale tjenester med en stor flok af 3U’erne – og jeg har fået lov til at få 3 af teksterne her til bloggen, de til slut i forløbet skrev om det. Så – nu “overlader jeg ordet” til Michele, Rasmus, Tine og AnnSofie!

Hilsen
Inger

Tekst 1: Facebook! – hvad bruger vi det til?
Vi bruger meget af vores tid på Facebook på at kigge på billeder og skrive med venner/veninder og familie. Der er også nogen der bruger Facebook til at spille på. Man kan også se mange oplysninger om andre. Der er mange begivenheder man kan melde sig til. Man kan også syntes godt og sider og ting inde på Facebook. Man kan have fælles venner der inde og se andres venner. Man kan lægge musik og video ind derpå også. Du kan like/synes godt om andres ting. Man kan se på reklamer fra andre net sider.

Skrevet af Tine (hus 10) og Annsofie (hus 13), 3U – Fenskær Efterskole

Tekst 2: Facebook! – hvad er det egentlig?
Facebook er et sted, hvor du kan finde nye venner, men man skal passe på med hvad man gør. Facebook er lavet for at man kan skrive til andre og spille spil. Og når du sætter profilbillede ind er det bedst at sætte et billede ind af sig selv – et billede, hvor man kan se ens ansigt. Og når du sætter et coverbillede ind, kan du sætte lige hvad du vil ind, men det skal gerne vise, hvad man interesserer sig for og kan lide at lave.

Facebook skal ikke bruges til mobning eller at sætte billeder ind af ting, der overskrider grænser for andre. Det skal være behageligt for alle. Det skal være sådan at man kan komme ind og glæde sig til at se, hvad andre har lavet. Jeg synes, at Facebook skal bruges til spil og til at skrive til venner og familie, og hvis der er en, du ikke kan lide, så slet personen eller lad være med at skrive til personen.

Michele Liv Andersen, hus 10 – 3U, Fenskær Efterskole

Tekst 3: Facebook! – hvad har jeg lært?
Jeg synes, det har været spændende at lære om, hvad Facebook består af. Vi har arbejdet med coverbilleder og hvordan man sætter ind. Vi har ændret profilbilleder, så man kan se det tydeligt. Ens ansigt er meget vigtig at se for andre, for det er den vej, man kan finde sine familiemedlemmer og gamle venner på. Hvis man ikke kan læse, er det ikke godt, at man ikke kan se på profilbilledet, hvem der har siden – f.eks. hvis man sætter en kat, hund eller bil ind. Man skal passe meget på, hvad man lægge ud på nettet, for når det først er der, så ligger det derpå resten af livet,  og andre kan bruge det og hacke sig ind på det og sende videre til andre. Jeg har ikke lært noget nyt, som jeg ikke vidste i forvejen. Jeg syntes, Photoshop var en stor udfordring – men jeg lærte det til sidst!

Hilsen

Rasmus Holmgaard, hus 10 – 3U, Fenskær Efterskole

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego