Fenskær Efterskole

Textilværkstedet på Fenskær Efterskole

08. juli 2011

Så blev det igen den tid på året, hvor vi skal slutte vores værkstedsarbejde af – og Fenskær Efterskole slutter skoleåret for denne gang! Det er altid lidt vemodigt, når tingene skal pakkes sammen og værkstedet ligge i dvale sommeren over.

Nå, men vi havde i hvert fald en hyggelig sidste dag ”på kvisten”. Jeg havde bestemt, at vi skulle hygge os med te og saftevand, når oprydningen var færdig, og så var det jo bare dejligt, at Lotte kom med lakridspiber til alle ……… – tak for det, Lotte.

Det har været en rigtig sjov periode at være lærer på tekstilværkstedet! Eleverne har været med på det hele, og har fået lavet nogle rigtig flotte ting. Flere har fået smag for at arbejde med patchwork: en teknik hvor man finder bomuldsstof i smukke farver og mønstre og skærer dem i forskellige firkanter og trekanter. Derefter starter et stort arbejde med at kombinere stofferne på nye måder, så flotte farvekombinationer og nye spændende mønstre opstår. Der er blevet lavet både grydelapper, brødservietter, puder, tæpper og meget mere – og mon ikke Pernilles lille nyfødte niece bliver glad for tæppet i lyserøde og lilla farver, som Pernille har syet, så babyen har noget blødt at ligge på, når hun besøger moster?? Vi har også taget et billede af Lauras flotte dug, som skal ligge på havebordet derhjemme i sommer – og flere af de andre ting, som er blevet fremstillet på værkstedet.

Der er måske nogle af jer ”gamle” elever fra Fenskær Efterskole, som kan huske de flotte skåle, vi syede af blå tøjsnor og stofstrimler? Jeg kan fortælle, at det stadig er meget populært at sy skåle! Sidst har vi syet en masse til vores bod på markedsdagen – og det varede ikke længe inden der var udsolgt! Det var en rigtig god ide Nanna fik da hun tog på kursus for at lære at sy skåle, så hun kunne lære det videre til os andre.

Men nu er det så blevet sommerferie – og det er jo også dejligt! Nanna og jeg har aftalt at mødes nogle dage i begyndelsen af ferien for at rydde grundigt op på værkstedet, så vi er helt klar til at tage imod både nye og gamle elever her på Fenskær Efterskole igen efter ferien. God sommer til jer alle!

Hilsen
Pia

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego