“Sociale medier” i undervisningen

01. november 2014

Undervisning i ”Sociale medier”

At undervise i Sociale medier – og ikke mindst få sat fokus på, hvad der er en god måde at bruge dem på, er blevet en mere og mere aktuel del af undervisning på alle skoler. Ikke mindst fordi det er mange timer i døgnet, den enkelte unge bruger på at være online, og hvad der sker i fritiden hjemme og pausetiden på skolen, vil sætte sit præg på, hvor meget overskud der er til både indlæring og udbygning af relationer ”face to face”.

“Selfies” …… selvportræt

Når man køber en ny smartphone i dag, har de fleste sågar en speciel optagefunktion til “selfies”. Og det at tage et “selfie” er ikke længere forbeholdt teenagere – men har også bredt sig til den storpolitiske verden!

I hus 4 startede vi undervisningen i de sociale medier med et sjovt indslag på Go’ TV2, hvor en fotograf fortæller og viser, hvad et godt selvportræt er – og så har han selvfølgelig også en række dårlige eksemplarer med! Det lød mange gange omkring bordet ”nej – det passer ikke ….. det gør hun da bare ikke!”, når vi så eksemplerne – men tag selv et kik med ved at følge linket her  !

Snapchat på News skole

Dernæst fortsatte vi med det materiale, der ligger på TV2’s newsskole. Det er en hjemmeside, man kan abonnere på som lærere/skole, og her bliver der hver uge lagt nogle nye indslag op, som har været aktuelle i medierne. – Vi tog fat på emnet om Snapchat, der fornylig blev hacket, så der nu ligger mange millioner af folks private billeder offentligt tilgængeligt på nettet. Èn ting er, hvad man selv vælger at lægge på nettet – men noget andet er også, hvordan man beskytter sig på nettet.

Sikker chat.dk

Derfor fortsatte vi med hjemmesiden sikkerchat.dk, hvor vi snakkede om ”privatliv på nettet” – og de muligheder der er for privatindstillinger. Helt konkret havde alle, der ville, mobilen fremme og fulgte den trin-for-trin vejledning, der ligger på hjemmesiden, både til Instagram og Facebook. – Som opfølgning på emnet med Snapchat har vi også talt om digitale spor på nettet.

Tør jeg …..?

Når vi har talt om alt det, der kan gå galt, er der mange af de unge, der sidder og siger – ”nej, jeg tør næsten ikke mere nu!” Vores mål er selvfølgelig ikke en skræmmekampagne, men vi vil gerne gøre dem alle bevidste om, at ikke bare lige kan ”trække sin udtalelse tilbage” og trykke delete, for er billedet eller teksten først blevet delt af andre, hænger oplysningen på nettet. – Så der er al mulig grund til ”god stil” på net og mobil. For der skal ingen tvivl være om, at der også er masser af sjov og gode oplevelser ved at være online!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego