Fenskær Efterskole

Sluk for strømmen! – Skoleweekend på Fenskær Efterskole

10. maj 2016

Sluk for strømmen!

I weekenden 30. april – 1. maj havde vi skoleweekend på Fenskær Efterskole. Temaet var ”Sluk for strømmen”, og allerede fredag aften var der den første forsmag på, hvad vi gør og hvad vi kan, når der ingen strøm er. Mobilerne og iPads blev lagt væk, lyset slukket, stearinlys fundet frem sammen med kort og brætspil til nogle hyggelige samværstimer – uden brug af strøm!

Energimuseet i Tange

Lørdag gik turen til Tange og nogle timers besøg på Energimuseet. Ikke mindst særudstillingen ”Blackout” var meget relevant for fores tema, og her viser man, at selvom det danske elsystem er et af verdens sikreste, vil det stadig kunne lammes af tekniske fejl, lynnedslag eller hackerangreb. For hvad ville der ske i sådan en situation med vores vandforsyning, telefonsystem, dankortterminaler, sygehussystem osv. Udstillingen er bygget op, så man kan følge den udvikling, der vil ske fra elsystemet svigter og flere døgn frem. Vi tager vores elforsyning for givet – og mindre udfald af timers varighed, sker ikke så ofte, men et større udfald nævnes tilbage i 2003, hvor hele Sjælland fik et ”blackout” på strømforsyningen.

Energimuseet er meget andet en Blackout-udstillingen, og et sikkert hit er altid, når man kan få en frivillig til at melde sig til at teste, hvad en van de Graaff generator gør ved ens hår! Det ser fantastisk ud, når det stritter i alle retninger!!!

Markedsdag på Fenskær Efterskole, 20. maj 2016

Næste gang vi har et større arrangement, hvor vi alle arbejder sammen på tværs af huse og værksteder, er i vores forberedelser til den årlige Markedsdag på Fenskær. Fra tirsdag den 17. april, lige efter pinseferien, er vi fordelt på forskellige værkstedshold, der skal producere og forberede Markedsdagen fredag den 20. maj. Der bliver allerede nu samlet ”lopper” ind i stor stil, men for de resterende værksteder er det endnu kun holdfordelingen og lærernes plan, der ligger klar.

På vores hjemmeside kan I læse invitationen til Markedsdagen – men jeg kan lige her nævne, at markedspladsen er åben fra kl. 13.30 til 18.30, og alle
elever har fri til at tage hjem på weekend fra kl. 19.

Sol og sommer over Vestjylland

Vi har været heldige mange år – og haft det mest fantastiske sommervejr til vores Markedsdag. Det giver dagen et ekstra løft, som alle nyder! I disse dage tager vi måske forskud på glæderne mht. solen, for vi har de mest fantastiske solskinsdage her i Vestjylland. Vejrudsigten for Markedsugen ligger ikke klar endnu … men prognosen siger desværre for nedadgående, så vi må krydse fingre for vores held til at ramme en dejlig solskins- og udedag!

Solskinshilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego