Skolestart 2020

15. september 2020

Skolestart

Kære Alle

Vi er nu kommet rigtig godt fra start her i det nye skoleår. De unge stortrives i hinandens selskab, og mange har allerede fået flere venner end de kunne drømme om. Som oftest har eleverne ingen ide om, hvad det vil sige at gå på efterskole og være hjemmefra. Det er en helt ny verden der åbner sig, og hvordan skal man opføre sig når man bor på skolen, hvad må man gerne og hvordan er reglerne.

Vi voksne hjælper med at sætte nogle gode rammer der gør, at de unge føler sig trygge, og der er plads til alle. Mange af vores elever har været i klemme i deres tidligere skolegang, og der er elever der ikke har været i skole gennem længere tid. Det kan så være en udfordring med at finde rundt i tider og den lang skoledag. Vi oplever at de unge gør sig umage, og allerede nu er de blevet meget mere trygge i hverdagen.

Vi har nogle fantastiske værksteder hvor eleverne allerede er i fuld gang med at dygtiggøre sig, men vi ved godt, at det vigtigste når man er teenager er vennerne, kammeratskabet og oplevelsen af at høre til blandt andre unge, og det udfolder sig nu i fuldt flor.

Vi fik fra starten af skoleåret lempet lidt på corona-restriktionerne, så vi nu kan betragte eleverne i vores huse som en familie. (der bor 12 elever i hvert hus, der nu må deles om badeværelser og besøge hinanden på værelserne) det er en stor hjælp for alle i hverdagen.

Har man gået hjemme og måske været lidt isoleret, kan der være nogle kanter der lige skal files lidt på. På Fenskær Efterskole bor eleverne to og to på værelserne, og man skal lige indstille sig på, at andre måske gør nogle ting anderledes end man selv ville have gjort. Det går rigtig godt, og som bonus får man en værelseskammerat/roomi som man kan dele sine glæder og sorger med. Hvis ikke matchet har været helt perfekt fra starten, plejer vi frem mod efterårsferien at lave nogle nye værelses konstellationer. Det er bare meget vigtigt, at der ikke er nogle der kommer til at føle sig udenfor i evt. værelsesbytte.

Vi ser nu frem mod efterskolernes dag, hvor eleverne ude på værkstederne viser kommende elever hvad de har lavet, og man kan spørge dem hvordan det er at gå på Fenskær Efterskole. Efterskolernes dag er søndag den 27. september 2020.

 

 

 

 

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego