Fenskær Efterskole

Skolekoncert på Fenskær Efterskole – en specialefterskole i Vestjylland

20. december 2011

”Vimmersvej-4-ever” på Fenskær Efterskole, fredag den 9. december 2011

Fredag den 9. december havde vi skolekoncert på Fenskær Efterskole. Musikholdet havde arbejdet med sangen og musikken i 6½ uge op til den fastsatte dato, så vi både kunne give vores publikum en fantastisk god oplevelse – men også, og ikke mindst, at det både blev en spændende og lærerig proces for alle eleverne og en personlig succes at vise resultatet frem.

Showet hed ”Vimmersvej-4-ever” – og var en lille kavalkade af sange, som den folkekære sanger Bamse og Bamses Venner har turneret landet over med siden 70’erne. Med Bamses død nytårsnat 2011 blev der sat punktum for en landskendt sanger, der både kunne appellere til det yngre som ældre publikum. Da vi præsenterede ideen for eleverne viste det sig også hurtigt, at de stort set kendte alle sangene. Vi valgt at tage udgangspunkt i Bamses Venners egen top 10-liste over de sange, der blev ønsket mest, når de var ude at spille. Sætlisten blev: ”Godaw do – vil du danse med mig”; ”Venner kom og se”; ”I en lille båd der gynger”; ”Louise”; ”Vimmersvej” og – i denne søde juletid: ”Muligvisvej” fra julekalenderen ”Brødrene Mortensens jul”, som Bamse spillede med i.

Før og efter showet viste vi et powerpoint med fotos fra Bamses liv samt en kort fortælling om hans livsforløb (baseret på Poul Blaks bog om Bamse). Teksten dertil vil jeg gengive i en kommende blog – og i stedet vil jeg lade én af eleverne fra musikholdet, Maria A., fortælle lidt om det at arbejde med et projekt og arbejde hen mod en koncertrække. Maria er på et danskhold, hvor vi har arbejdet med emnet ”at blogge” – og her er hendes blog om at lave koncert:

Hej – jeg hedder Maria og bor i hus 6. Jeg vil fortælle lidt om den koncert, vi havde på skolen i fredags. Det var meget sjovt, men i starten der var mange udfordringer, som man skulle lære. Vi fik at vide alle sammen, at vi skulle på en scene og opføre nogle sange med Flemming Bamse Jørgensen. Det gik lidt op og ned på holdet, men som tiden gik kom det til at gå. Vi fik et sammenhold i vores band, og vores to lærere Inger og Torben hjalp os. Vi fik at vide af vores to lærere, at vi skal holde sammen og ikke må miste modet. De brugte et ordsprog, der hedder, at kæden er ikke stærkere end det svageste led , og det fik os til at tænke meget over det. Alle fandt deres stærke sider frem i sig selv og fik en sejr over det, man nok ikke troede, man kunne klare. Man bliver stolt af at det lykkes!

Det sværeste var, når der på holdet blev en lidt negativ attitude – det gjorde, at man selv blev lidt negativ. Men det bedste var, at det alligevel lykkedes – at vi fik opført det og fik masser af ros og klapsalver. I starten af selve koncerten var man lidt spændt, men efterhånden slappede man lidt mere af – og det var en fed følelse! Hilsen Maria

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego