Fenskær Efterskole

Skitur med Fenskær Efterskole

16. marts 2017

På vej til Idre Fjäll

I dag er vi på vej til vores årlige skilejrskole i Idre Fjäll – og det er tre tætpakkede busser, der nu drøner af sted mod Sverige. Der er tætpakket med bagage og skiudstyr – men såmænd også med store forventninger og ”sommerfugle” …… i maverne! Uanset om man er nybegynder på ski eller skal op og genfinde det lærte, bliver det spændende at spænde støvler op og få klikket skiene på i morgen.

Første dag på ski

Alle elever er hjemmefra delt op i hold, så man kan komme til at køre sammen med ligestillede – både i teknik og tempo. Vi prioriterer altid højt at give nybegyndere en god, tryg start, hvor man i en lille gruppe på 3-4 elever har den samme lærer dagen igennem, der underviser den enkelte elev på holdet på skift. På denne måde står man aldrig alene og føler, man skal ”klare sig” eller ”overleve” på en træls måde. Hold 1 bliver på begynderbakken, hvor bakken er kort og liften kører i roligt tempo. Når skiteknikken og selvtilliden begynder at være mere på plads, får man de første små ture ud i området, hvor man er på de træklifter og bakker, der er åbent for alle gæster i Idre Fjäll. Vi har været i området mange gange, og det er en fordel, når vi skal finde den perfekte bakke til de udfordringer, grupperne er parate til. På hold 2, 3, 4 og 5 er der stigende undervisningsmål og sværhedsgrad i de udfordringer, der bliver stillet, og alle er her parate til at modtage undervisning på lidt større hold. Lærerne holder møde hver aften og gennemgår, hvordan det er gået for hver enkelt elev, og hvilket hold de er parate til at køre på næste dag.

Hytterne i Askebyen

Hytterne vi bor i, ligger lige ned til skibakkerne i Askeland, og vi har også et dejligt område der, hvor man kan boltre sig i sneen, når man ikke er på ski. Nogle trænger selvfølgelig til at hvile, når skiene er klikket af, men andre har det rigtig sjovt med at komme ud og kælke, så vi har en ordentlig stak bobslæder og ”røvkælke” (ja, så ved alle vist, hvad jeg taler om ….) med til snelege.

Hverdagen i hytte-lejlighederne

Vi bor i nogle kæmpe hytter med 65 sengepladser – fordelt på 5 lejligheder. I alle hytte-lejligheder bor man sammen med dem, man også bor i hus med hjemme på efterskolen, og hjemmefra er alle aftaler også på plads med hvem, der sover på værelse med hvem og hvornår, man har madtjansen eller rengøringstjansen. Man kommer dog aldrig til at stå helt alene med det, for der er lærere med på sidelinjen til alle opgaver.  Hverdagens rytme på lejrskolen kommer stort set også til at ligne Fenskær-hverdagen ….. bortset fra at alle har samme værkstedsfag i denne uge: ski  !

Fotos fra Idre

Vi vil arbejde på at holde jer alle opdaterede med nyt fra Idre Fjäll, hvis I følger med på Fenskærs Facebook i denne uge. Lige nu krydser vi fingre for frost, nysne og smukt solskin – så er det bare helt fantastisk at stå på ski!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego