Sjov og ballade

Mit liv som lærer på Fenskær Efterskole

01. september 2011

Lidt om mit liv på Fenskær Efterskole

Efter 14 år som folkeskolelærer i Midtjylland havde jeg et stort behov for forandring. Jeg savnede lyset, lyden og duften af saltvand, og jeg havde stor lyst til at prøve en anden skoleform.

Heldet var med mig. Fenskær Efterskole søgte en lærer med dansk og idræt som liniefag og med erfaring indenfor specialundervisning, Det var lige mig. Jeg søgte og fik stillingen her i 1992, så nu har jeg været ansat på Fenskær Efterskole i 19 år.

I starten havde jeg værkstedsfaget ”Krop og bevægelse”, men efter 5 års ansættelse oprettede Fenskær Efterskole dansk som værkstedsfag, så det har jeg nu haft i 14 år. Jeg er rigtig glad for danskværkstedet med det tilhørende bibliotek, som med tiden også er blevet udbygget en del. En af fordelene ved Fenskær Efterskole er nemlig, at økonomien er så sund, at der er mulighed for løbende udvidelser og forbedringer.

En anden fordel ved Fenskær Efterskole er muligheden for at komme på kursus. I 1995 stiftede jeg for første gang bekendtskab med pileflet. Det er et fascinerende håndværk med rigtig mange muligheder, og jeg har været på en del kurser – bevilget af Fenskær Efterskole – som har sat mig i stand til at undervise i faget. For ca. 5 år siden plantede vi så vores egen fine lille pilemark her på Fenskær Efterskole, og faget pileflet figurerer både som værkstedsfag og valgfag på årsskemaet. Sidste nye tiltag er, at jeg netop har været på et ugekursus i barkarbejde, som kan kombineres med pileflet.

Der er naturligvis mange gode grunde til at forblive på den samme arbejdsplads i så mange år. På Fenskær Efterskole får vi hovedsagelig lov at undervise i de fag, som interesserer os hver især. Der er nogle dejlige kolleger og – det allervigtigste – en flok fantastiske unge mennesker, som er rigtig dejlige at arbejde med, så nu håber jeg blot på også at kunne afslutte mit arbejdsliv på Fenskær Efterskole.

En illustration af endnu en rigtig god grund til at være glad for Fenskær Efterskole nemlig vores årlige skilejrskole, hvor vi alle får nogle fantastiske oplevelser. Se f.eks. en video fra vores sidste tur på Fenskær efterskole TV!

Hilsen
Erna

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego