Fenskær Efterskole

Hvorfor valgte du Fenskær Efterskole?

24. september 2016

Hvorfor valgte du Fenskær Efterskole?

Sådan har jeg spurgt flere elever i de senere uger … og det er der kommet en stribe fantastiske og personlige fortællinger ud af, som kommer her:

1.
Da jeg hørte om Fenskær Efterskole, blev jeg lidt nysgerrig over, hvad det egentlig var for en efterskole i forhold til de andre, jeg havde set, hvor nogle af mine gamle klassekamme-rater går nu. Vi besøgte skolen på en fredag, hvor viceforstanderen bød os på morgenmad inde på hans kontor. Bagefter viste han os skolen lidt mere udefra og indefra, og det fik mig til at tænke, om jeg burde tage chancen og tage 10. klasse her. Værkstederne var i hvert fald lige noget for mig. Altså nogen af dem. Men de insisterede også på, at man skulle få gang i nogle venskaber. Det føles rart, og man kan sige, at der altid er mere end én ven til rådighed her. Derfor valgte jeg Fenskær Efterskole.
Skrevet af Niels, hus 5

2.
Jeg valgte Fenskær Efterskole, fordi jeg hørte om den på kommunen hos min UU-vejleder. De fortalte, det var en specialefterskole, fordi det havde jeg behov for. Jeg havde behov for at komme ud sammen med andre og være mere social. – Så kørte mig, min sagsbehandler og min mor op og besøgte skolen og hørte lidt om den. Det foregik ved at vi snakkede med Niels.  Jeg kan ikke huske det hele, han fortalte, men han fortalte at lærerne hjalp med at komme og være sammen med andre og at det ikke sådan er en boglig skole. Og han fortalte også, hvordan man bor sammen i huse, hvor der er 11 og om skoleskemaet. Og jeg kan også huske, han fortalte, at man ikke er på store hold, men er på små med 7-8 personer og ikke som i folkeskolens store klasser. Og han fortalte om at der er 4 perioder, så man har ikke det samme hele året og løber ikke så nemt træt i det, man har valgt, så. Jeg havde nemt ved at sige ja til det, for her tænkte jeg, at jeg virkelig kunne få noget hjælp. Der bliver taget meget hånd om én, hvis man har det virkelig, virkelig svært. -Inden var jeg spændt, nok et par måneder inden, og da jeg endelig startede, blev jeg så glad over, at man hurtigt fik venner fra starten af, og at der ikke gik lang tid. Jeg har det meget godt i dag! Og så laver man mange forskellige ting på værkstederne og valgfagene. Jeg har både textil, hvor vi laver tasker og en masse ting, som vi selv finder på, vi vil lave. Og så har jeg også gartneri, hvor vi ordner bede, lærer om sorterne og laver noget af æblerne – f.eks. æblekage og æblemost. På valgfag har jeg både dansk og badminton og svømning og meget andet.
Fortalt af Freja, hus 8

3.
Jeg fandt ud af skolen her for lang tid siden – jeg så det på fjernsynet sammen med min mor i stuen, og der syntes jeg, den så rigtig god ud. Så valgte min mor og jeg at komme op og kigge på den, og der syntes både mor og jeg, den var rigtig god, så jeg kom her op og gå. Jeg er rigtig glad for, at jeg kom herop, skolen er virkelig god, vi elsker heroppe at være sammen med hinanden, og vi hjælper alle hinanden som hold. Der er rigtig mange dejlige elever heroppe, jeg elsker denne skole, fordi der er gode værksteder og godt sammenhold, vi hjælper hinanden i alt. Jeg har elsket den her måned, som jeg har gået heroppe. Det har været super dejligt og jeg har fået mange nye venner og jeg kommer stadig til at se mine gamle venner også, fordi de også tog den her dejlige efterskole og det er jeg rigtig glad for, både for at se dem igen, men også, fordi jeg kan snakke med nogen, hvis jeg er ked af det eller sur, så det er rigtig dejligt
Skrevet af Allan, hus 7

4.
Først og fremmest var det fordi, jeg havde brug for et år uden eksamener, hvilket jeg efterhånden var blevet træt af på min forrige skole. Det var også fordi, jeg havde brug for noget mere social udvikling i mindre pressede rammer og for at møde nye mennesker.
Men personligt var det mere fordi, jeg havde prøvet at være i praktik på det, der var af tilbud i min kommune, navnlig PlusPlan. Derfor besluttede jeg, mine forældre og min skole, at det var for let for mig, de fleste muligheder i kommunen, og derfor ledte vi i nærheden i stedet – og fandt Fenskær. En specialefterskole kom lidt bag på mig, da jeg først hørte om det, men så sagde mine forældre, at vi skulle op og se det, og forhåbentlig ville jeg synes godt om det. Det er derfor, at jeg, en indadvendt dreng med autisme, går på denne her efterskole: fordi den er lovende, jeg har ikke mange alternativer og jeg har brug for den livlige og sociale udvikling.
Skrevet af Mads, hus 5

5.
Da jeg fik at vide, at jeg skulle gå her på skolen, sagde jeg først nej og så blev jeg sur! Men da jeg så kom på besøg for at se skolen, syntes jeg nu alligevel, det så hyggeligt ud, og derfor valgte jeg Fenskær Efterskole. Jeg kunne lide naturen omkring skolen, at der var eget plads og det hele var ikke bare et fladt areal. Jeg kan huske, at Helge viste rundt. Jeg kan huske musiklokalet og køkkenet og stenværkstedet og metalværkstedet. Og så kunne jeg lide, at man kunne vælge ridning som valgfag, for jeg har haft hest siden jeg fik en pony, da jeg var 6 år. Der så hyggeligt ud mange steder, og der var ved at blive bygget om i caféområdet, da jeg var på besøg. Det var lige blevet færdigt, da vi startede.
Skrevet af Natascha, hus 4

Hilsen Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego