Fenskær Efterskole

Høstfest på Fenskær – med Morten Korch tema

25. september 2012

Fantastisk Morten Korch-stemning til årets høstfest, 2012

Weekenden den 22./23. september var en skoleweekend på Fenskær Efterskole, hvor alle blev på skolen og skulle deltage i den undervisning og de aktiviteter, der var planlagt for både lørdag og søndag.

Med Morten Korch som overskrift

Vores fællesaktivitet var at holde en høstfest lørdag aften, og hele lørdagen gik med forberedelser til det. Alle elever havde inden weekenden valgt sig på værksteder – og der kunne arbejdes med alt fra madlavning, sceneopbygning- og pyntning, borddækning og –pyntning eller musik og underholdning. I løbet af tiden mellem kl. 10 og 16 fik vi alle forberedelser på plads, og der stod et fantastisk flot festlokale klar til os alle.

Det blev tid til at gå i bad – og gøre klar til festen om aftenen. Heldigvis havde rigtig mange af eleverne syntes, det var en sjov opfordring, at vi skulle klæde os ud i bedste Morten Korch-stil, og i løbet af den næste times tid begyndte det sædvanlige ”billede” på skolen at ændre sig til karle med skjorter, seler, veste og kasket – og en masse piger i kjoler, nederdele, forklæder og tørklæde om håret!

Festmiddag

Middagen blev indledt med en velkomst og at vi sang ”Marken er mejet” – og derefter fortsatte Morten Korch-temaet med at Davide sammen med køkkenholdet havde forberedt en flot, traditionel dansk middag, “mormor-mad” vil nogen måske kalde det  – så vi fik flæskesteg ”med det hele” og til dessert fik vi rødgrød med fløde! Under middagen blev der spillet hyggemusik – og der var også både et danseindslag og et lille teaterstykke i pauserne mellem retterne. Se billeder fra dagen på Fenskær Efterskole billeder på Picasa.

 Dans i loen ….

Efter middagen blev der spillet op til ”dans i loen” – hvor der kom en folkedanserinstruktør og lærte os nogle folkedanse. Minsandten om ikke de mødte 8 mand stærk op til at akkompagnere dansen, så det var også en fin musikoplevelse eleverne fik. – Deltagelsen var lidt blandet …… nogle gik til den med iver og lyst, for andre var det for ”farlig” en oplevelse, der helst skulle ses ude fra sidelinjen, men alle, der vovede sig ud på dansegulvet fik en rigtig sjov oplevelse – og sved på panden!!!

Landmandsdyst

Aftenens sidste indslag var udendørs, hvor der var ”landmandsdyst” i både trillebør-kørsel, halmallekast og tovtrækning. Det var en sjov oplevelse at gå udenfor og dyste i mørket – og på stående fod klippede Bjørn en lille film sammen derfra, som I kan se på Fenskær efterskole TV.

Det var en rigtig hyggelig festaften for os alle!

Hilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego