Gallafest på Fenskær Efterskole

30. maj 2017

Gallafest 2017
Lørdag den 20. maj havde vi en fantastisk gallafest på Fenskær Efterskole, som jeg vil fortælle lidt om i dag. Selve galla-dagen er selvfølgelig noget for sig, men forberedelserne har også været i gang længe, og der har været en helt fantastisk stemning omkring det. Hvis vi som lærere kunne være i tvivl, om der var positive forventninger mellem eleverne, blev de fuldkommen fejet væk ugen før, for da eleverne kom tilbage efter St. Bededagsferien, blev der søndag aften drønet rundt på hele skolen i gallakjoler, for mange kunne slet ikke vente med at vise de andre, hvad man havde med herop.

“Speeddating”
Ingen gallafest uden gallapartner – heller ikke hos os, og i år valgte vi at bruge samme metode, som da alle eleverne skulle finde ud af, hvem de skulle sidde ved siden af i bussen til Sverige. Speeddating kalder vi det, og en aften i valgfagstiden mødte alle elever op og var klar til ”parløb”. De, der allerede havde lavet aftaler med en partner, blev hurtigt skrevet på listen, og de, der gerne ville have hjælp af lærerne, fik god tid til at finde sammen med én. Ja, det lyder næsten helt forkert, når jeg beskriver det, for det er altså IKKE et dating-bureau, vi har  …. men alle fik en gallapartner, og der var tryghed og god tilfredshed over hele linjen bagefter.

Traditioner
Med trygheden i hvem gallapartneren skulle være, var der god basis for mange små snakke rundt i husene, om hvad en gallafest er – hvorfor man holder den – og hvad ”etiketten” er for denne slags fester, der har sine rødder i festtraditioner, som ikke alle unge kender og føler sig fortrolige med. Der var mange anderledes ord i spil, når vi f.eks. talte om bordherre, høflighed, gentleman, pli, etikette og konversation. Gallaindmarchen til ”Les Lanciers” blev trænet og der var super samarbejde over hele linjen, men ellers var der mest fokus på forberedelserne med at få tøjet parat – rettet til – prøvet igen osv.

Skydning & svømning – lakerede negle og håropsætning
Selve gallaprogrammet startede lørdag over middag med et opdelt arrangement for hhv. drengene og pigerne. Drenge skulle medbringe både indendørs-, udendørs- samt svømmetøj, og der blev dystet i mange forskellige stilarter som skydning, ”vendespil” og romaskine. Til sidst hoppede alle i svømmebassinet og dukkede op klar til at få sat hår og skifte til gallatøj. Pigerne mødte nybadede til nogle hyggetimer, hvor der blev lagt makeup, lakeret negle, krøllet hår, flettet og sat op i smukke frisurer. Alle hjalp hinanden, men der var også ekstra voksne inde, som kunne hjælpe med at opfylde drømmen om en flot håropsætning eller makeup.

Fenskærs gallaprogram
Kl. 17.30 blev dørene åbnet til caféområdet, og alle de smukke, festklædte unge mennesker kom ind til velkomstdrink og fotografering af gallapar. Kl. 18 var vi klar til indmarchen, og hvor var det festligt at se – denne gang iklædt flot gallatøj og et forventningsfuldt smil!  Fra marchen gik vi direkte ind til festmiddagen. Vi startede med en fællessang og velkomsttale, og derefter fik vi en skøn festmiddag, som David havde forberedt til os. Først fik vi tarteletter med høns i asparges, derefter en marineret svinekam med ALT i lækkert tilbehør og til sidst en chokolademousse pyntet med friske jordbær. Stor succes, må vi sige! Vi holdt en fælles pause efter hovedretten, og der blev ”fotostudiet” åbnet igen, for der var mange, der gerne ville fotograferes med veninderne, huset, venneflokken, huslærerne, værelseskammeraten osv.

DJ-teachers ….
Efter desserten blev der spillet op til dans. Søren og Torben var aftenens DJ’s og de lavede en forrygende aften med konkurrencer og lege ….. og masser af festlig dansemusik. Pia og Dorte stod i baren og serverede forfriskninger aftenen igennem, og de havde travlt, for eleverne hyggede sig og bakkede godt op om vores arrangement og nød det fællesskab, der er i elevflokken. Der ligger billeder på Fenskær Facebook – og når redigeringsarbejdet er færdigt, følger der flere på vores webalbum Fenskær Google+ !

Stille søndag
Med sådan en aktiv dag lå det næsten i kortene, at søndagen blev mere rolig. Der var frisøndag undtagen et arrangement fra 13-15, hvor eleverne kunne vælge mellem forskellige aktiviteter efter interesse. Alt i alt en super hyggelig weekend – og ikke mærkeligt, at eleverne var trætte i dagene efter og bare så frem til en kort skoleuge og St. Bededagsferien!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego