Fenskær Efterskole

Frost i November

14. november 2016

November ….. måneden “midt imellem” …..

November …. måneden ”midt imellem” en dejlig efterårsferie og juletiden, der snart folder sig ud. Her i Nr. Nissum har sneen kun vist sig som et lille fint, hvidt drys, der lå i kort tid, men frosten har bidt sig godt fast og de store vinterjakker er fundet frem.

Nyt skema
Efter efterårsferien skiftede vi skema, og den nye hverdag, med en masse nye fag og nye holdsammensætninger, har fundet sin gode hverdagsrytme nu. Juletiden venter vi med at sætte fokus på til 1. søndag i advent, men – når der produceres noget flot på ét af værkstederne, bliver der dog af og til lagt noget til side, der først skal med hjem som julegave! På et enkelt værksted er der dog allerede nu fokus på julen, for i musik bliver der spillet og sunget julesange, så vi kan være klar til forældrearrangementet fredag den 2. december.

Spændende gæster
Efterårstiden har dog også været andet end bare et stille og roligt skema og nye værksteder. Vi har haft nogle spændende gæster på Fenskær og har f.eks. haft to musikarrangementer, der har været snakket meget om bagefter. Først var der aftenkoncert med Kris Herman, der efterhånden er stamgæst på Fenskær. Han holder nogle fantastiske koncerter, hvor han forstår at komme ud over scenekanten og være i god kontakt med sit publikum. – Dernæst var det en helt anden musikgenrer, der blev budt på, da Fenskær sammen med Seniorhøjskolen havde besøg af Pierre Dørge og hans New Jungle Orchestra. Det var et spændende og anderledes møde – og altid fascinerende at opleve 8, aktive musikere for fuld udblæsning!

Emneuge 48
Næste gang vi bryder op i skemaet er i uge 48, hvor vi skal have en emneuge med overskriften ”Jul – med jul på!”. Eleverne er lige nu ved at vælge skema til denne uge, hvor man på forskellige værksteder skal producere ting til et julemarked, der kulminerer i vores forældrearrangement om fredagen. Når eleverne skal vælge skema, skal de også sætte krys ved nogle valgfag, og også her tager vi hul på juleforberedelserne, så skolen kan stå færdigpyntet og fyldt af julestemning til fredag den 2. J

December-traditioner
På Fenskær har vi nogle decembertraditioner – bl.a. ”find snemanden”, som er vores kalender-leg alle dage i december, men hvad og hvordan, vi ellers fejrer julen på Fenskær, kommer der mere om i næste blog!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego