Fenskær Efterskole

Fra Giro-stemning til aktiv skoleweekend på Fenskær Efterskole

11. maj 2012

Da den lyserøde karavane kørte (næsten :-)) forbi Nr. Nissum og Fenskær

Søndag den 6. maj var ikke bare store-konfirmationsdag her på egnen omkring Fenskær – men det var også dagen, hvor mange her i det lokale klædte sig i lyserødt og stimlede sammen ved fortovs- og vejkanter, for at se Giro d’Italia optoget komme susende forbi. Det går stærkt, når feltet kommer forbi – 10-12 sekunder, så er fornøjelsen over. Men mange havde gjort det til en festdag og havde pyntet og dekoreret huset, indkørslen eller træer og buske i haven med Giro’ens karakteristiske lyserøde farve. Og rigtig mange steder mødtes folk til grill-hygge omkr. frokosttid med venner og bekendte, for at lave en lille fest ud af dagen.

TV/MIDT-VEST havde på forhånd aftalt med en konfirmand og dennes familie, at de ville komme forbi og se, hvordan man både fik holdt konfirmationsfest og flettet et cykelløb ind i dagens arrangement. Indslaget blev bragt i de regionale nyheder om aftenen.

Om end vi ikke fik Giro’en helt til Nr. Nissum – så var det så tæt på som vejstrækningen mellem Lemvig og Gudum. På folkeskolen i Nr. Nissum havde man fra specialklasserne været med til at lave en helt speciel udsmykning, da der på en mark i Gudum lå store, lyserøde bogstaver med ”Farmers keeps the wheel running”. Nå ja – en lille, grammatisk fejl havde der sneget sig ind – men pyt, for rigtig flot så det ud, for med bigballer var der ”bygget” et helt cykelstativ i græsset, og hvert hjul var 12 traktorer, der kørte rundt, og cyklens tandhjul var 8 ATV’er, der kørte rundt. Flemming Leth, der var én af kommentatorerne på etapen var vildt begejstret og snakked om en flot Tour de France-stemning, som folk her på egnen forstod at levere. – Nr. Nissum skole har lagt filmen på YouTube fra ”prøvekørslen” nogle dage før, som jeg har linket til her!

Til modtagevagten om aftenen her på skolen, hvor alle kom tilbage igen efter Store Bededags ferien, var der også mange, der kunne fortælle, at de havde været ude og se løbet. – Og der var lige LIDT flere lyserøde kasketter og t-shirts repræsenteret lige dén aften.

Da vi på skolen havde valgt at lukke helt ned til Store Bededags ferien, har vi nu efterfølgende en skoleweekend, hvor alle elever skal blive på skolen. Temaet for denne weekend er ”Fra jord til bord”, og eleverne vil her komme til at arbejde med helt andre processer af madlavningen, end de er vant til. Der skal bl.a. slagtes kyllinger – som senere skal steges over bål, og et andet hold kommer til at arbejde med fisk, der skal renses osv., før de skal på grillristen. Et tredje hold, der skal arbejde med grøntsager, skal også en tur i skoven og finde ting fra naturens spisekammer, og de planlægger at producere både brændenældesuppe og ramsløgpesto! Endelig er der også et hold, der skal sørge for brød til maden og de nødvendige rammer om en festmiddag som f.eks. borddækning til festmiddagen.  – Det bliver rigtig spændende at høre, hvordan dagen kommer til at gå …. og vi krydser fingre for godt vejr, for det giver nu lige udendørsarrangementer et sidste, ekstra pift!

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego