Fenskær Efterskole

Forårsstemning på Fenskær Efterskole

25. januar 2015

Skoleårets sidste periode
Vi er kommet godt i gang med 4. periode – alle har fundet sig godt til rette på de nye hold og har fået sat nogle spændende projekter i gang. Der bliver hamret, svejset, klippet, malet, syet, flettet, spillet, løbet, luet …… og er man på skolen i værkstedstiden, kan man mærke den helt specielle stemning af både intens koncentration og høj aktivitet. Nogle elever er glad for at prøve nye værksteder og få afprøvet alle muligheder, mens de går på skolen. Andre nyder genkendeligheden og muligheden for at fordybe sig i kendte omgivelser – og heldigvis er der plads til at opfylde begge måder at arbejde og udfordre sig selv på.

Affaldsindsamling
Vi har netop været med til den årlige dag for den landsdækkende Affaldsindsamling, hvor bl.a. alle skoler i kommunen deltager. Foråret viste sig ikke lige fra sin varmeste og smukkeste side den dag – men det at gå ud og gøre noget sammen og have tid til at snakke og grine, kunne godt holde stemningen i vejret.

Dronning Margrethe fyldte 75
Og da hele Danmark fejrede dronning Margrethe i onsdags, tog vi også del i festen! Fra tid til anden laver vi et lille fællesarrangement som et hyggeligt afbræk i hverdagen, og da det denne gang tilfældigvis var planlagt til at falde sammen med dronningens 75-års dag, blev det med Margrethe som overskrift, aftenen blev holdt. – Allerede i hustimen havde vi forberedt os ved, at alle havde læst og gennemgået ”Der er et yndigt land”. De fleste kendte sangen, måske nok mest fra landskampe i Parken, men mange havde ikke før været med til at gennemgå teksten og sidde og finde ud af, hvad der egentlig bliver sunget om. For hvad er det nu Frejas sal, harniskklædte kæmper, drot og skønne møer betyder. Vi sang så det gjaldede i flere af husene – og efterfølgende læste vi også sangen ”I Danmark er jeg født”. Den gamle og dermed fremmede måde at formulere sig på gav anledning til god snak om sprogets udvikling og hvordan det er at flytte til Danmark og lære at tale dansk. I hus 4 rundede vi denne del af med at høre Outlandish (Isam B’s) udgave af sangen.

Om aftenen, da alle elever var samlet, blev der spist fødselsdagslagkage – og der blev både sunget ”Hip hurra det’ din fødselsdag” i bedste Tommy Seebach-stil, og på storskærmen blev det smukke skyggeteater vist, der er lavet som en hyldest til dronningen, da hun blev fejret i Århus.

Hilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego