Fenskær Efterskole

Fenskær Efterskoles musikværksted

15. juni 2011

Musiklokalet på Fenskær Efterskole!

På Fenskær Efterskole har vi et pragtfuldt musiklokale! Som musiklærer er det fantastisk at have sit værksted i et faglokale, der er fyldt med gode instrumenter og godt ”grej”. Efter en formiddag på Fenskær Efterskoles musikværksted, hvor alle har lagt energi i at udøve musik på alle mulige måder, er man på én gang godt ”slidt” og småtræt – og samtidig tanket op med energi, glæde og smil, for det er helt specielt at være en flok mennesker sammen, der mødes om et fælles projekt, – projekt musik!

Musikundervisningen på Fenskær Efterskole rummer mange forskellige aspekter, og vi søger altid at finde en balance mellem muligheden for en menneskelig- og en musisk udvikling i faget. På Fenskær Efterskole prioriterer vi sang og sammenspil højt – men for at få dette til at udvikles, ligger der en masse rytmetræning, bevægelse (dans) og aktive lytteøvelser bag, der alle er med til at forme den enkelte elevs forståelse for musikkens mange udtryksformer. Når man spiller musik sammen, kan man ikke sidde og ”gemme sig” – det kan både ses og høres, hvad man byder ind med i gruppen, og denne synlighed gør, at det også er den enkelte elevs personlige udtryksform og udvikling, vi hele tiden arbejder med.

En nyere ting, der også indgår i musikundervisningen, er kombinationen af musik og IT. På Fenskær Efterskole har vi arbejdet med programmer som f.eks. ”Music Maker”, hvor eleverne får et godt indblik i det at komponere egen musik – eller det kan være et program som DR’s ”MusX”, der både giver kompositions- og lytteoplevelser. Også YouTube har en helt naturlig placering, når vi f.eks. skal til at spille et nyt nummer, og så går ”på opdagelse”, for at lytte til alle de mange forskellige variationer, nummeret allerede er indspillet i for at blive inspireret til, hvilken måde vi selv vil skrue vores nummer sammen på.

Hilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego