Fenskær Efterskole

Emneuge på Fenskær Efterskole oktober 2011

11. oktober 2011

En emneuge i sundhedens tegn – på Fenskær Efterskole

Her i uge 41 har vi emneuge på Fenskær Efterskole, og denne uges emne handler om ”sundhed og velvære”. Mandag var der mulighed for at afprøve anderledes og spændende motionsformer – så flere af tilbuddene var både helt nye for mange af eleverne og også fag, vi ikke har på skemaet i hverdagen. Der var f.eks. mulighed for at vælge Parkour og Freerunning samt Tae Bo.

Parkour havde mange af eleverne hørt om inden – og det var spændende at kunne prøve nogle indledende øvelser i denne disciplin. I Parkour taler man ikke om regler og rammer, men det handler om at bevæge sig flydende og udfordre sin egen fysik. Hvor det i et bymiljø handler om at bruge bygninger, gelændere og vægge til at komme frem, findes der nu også øvebaner rundt omkring i landet, hvor man kan udfordre sig selv. Tae Bo er en nyere træningsform, hvor kampsportsbevægelser udføres til musik, og navnet på disciplinen kommer fra en ”sammensmeltning” af Tae Kwan Do og boksning. Det er en træningsform, hvor pulsen kommer op og består af en blanding af spark, slag, intervaltræning, smidighedsøvelser og balanceøvelser.

Men alt skal ikke være fuldkommen nyt sådan en emneuge – så der var også mulighed for at vælge sig på så kendte ting som et svømmehold – og på et folkedanserhold.  Det var lidt spændende at sætte så ”gammel” en disciplin som folkedans op ad nye og lidt mere actionprægede aktiviteter, men vi nåede i alt op på 30 glade dansere i løbet af dagen, og de grinede og svedte – lidt overraskende for dem selv – godt igennem til både ”Feder Mikkel”, ”Totur fra Vejle” og ”Pirrevalsen”.

Mandag blev rundet af med et spændende besøg og en god oplevelse for hele elevflokken i fællesskab, idet vi havde den danske sanger Kris Herman til at give koncert på efterskolen. – Følg linket her og oplev stemningen under koncerten på Fenskær Efterskole TV – og se flere fotos på Fenskær efterskole billeder på Flickr!

Tirsdag, onsdag og torsdag har alle eleverne en hel dag af gangen på hvert af de 3 værksteder ”Sund kost”, ”Motion og trivsel” samt ”Sund fremtid”. Den sunde kost har bl.a. resulteret i nogle meget spændende retter, vi har fået til middagsmaden hver dag. I dag var en del af tilbehøret til den dampede torsk med rejer f.eks. gulerødder – tilberedt på 4 forskellige måder.

Fredag slutter vi emneugen af med at deltage i Skolernes Motionsdag, der er en markering af bevægelse, glæde, liv og fællesskab på skoler rundt omkring i Danmark. På Fenskær Efterskole er der fælles optakt og opvarmning, hvorefter eleverne løber eller går på en lille 1 km rute rundt om skolen. Om man når 2 eller 10 omgange på den time, der er sat af til selve løbet, er ikke målsat på forhånd for den enkelte elev, men alle deltager og er i bevægelse på den samme rute hele tiden. Det plejer at være en rigtig hyggelig formiddag!

Efter hustimen fredag er der hjemrejse fra kl. 14.30 – og mon ikke vi alle på Fenskær er klar til en dejlig efterårsferie oven på en aktiv uge?!

Hilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego