Fenskær Efterskole

Afslutningsdagene (del 1) på Fenskær Efterskole 2012

02. juli 2012

Fantastisk afslutning på skoleåret – Fenskær 2012

Sidste uge i juni måned summer hvert år af både hektisk aktivitet, glæde og spænding – og også af opbrud, usikkerhed …. og lidt tårer! For mange af eleverne på Fenskær er det spændende at se frem til alt det, der skal ske efter sommerferien, og specielt for dem, der har fået en drøm opfyldt, giver det lige afslutningsdagene et ekstra løft. Men midt i alt glæden bliver der også tid til eftertænksomhed, for der er meget, der skal siges farvel til først. Der har måske været en helt speciel værelseskammerat – et godt hus – en stor venneflok – en dejlig kæreste – en tryg kontaktlærer – eller et spændende værksted, som det her og nu kan være lidt svært at tænke på, at man skal undvære fremover.

Midt i alle disse tanker og følelser får vi sorteret, pakket og gjort rent til den store guldmedalje først på ugen, så vi de sidste dage kan lade det ligge og bruge tiden på at være sammen!!!

Torsdagen og fredagen er sat af til leg, hygge, udfordringer og samvær – og det er torsdagen, jeg i denne blog vil fortælle om:

Stille morgenstart og fodboldkamp

I år var programmet sat sammen, så eleverne torsdag morgen startede med en lidt speciel morgenmadsservering, hvor der bl.a. blev serveret scrambled eggs og bacon. Derefter var der morgentime – med fuld musik og lidt nye sange på programmet. Resten af formiddagen var der fodboldkampe. Lærerne stillede med et hold, som forskellige elevhold fik lov til at kæmpe mod ….. og der var kamp til stregen!

Over middag mødtes vi alle i spisesalen til et nyt arrangement. Alle husene blev først bedt om at lave et banner og et råb, og derefter var alle husene rundt på 8 meget forskellige poster. Vand, slik, elastik og kartofler var ”ingredienser”, der indgik i nogle af posterne. Der blev kæmpet på livet løs – men i en super sjov stemning, og det gjorde slet ikke noget, at mange af eleverne blev nødt til at gå i bad og skifte tøj efter løbet, fordi de var oversprøjtede af vand eller smadrede kartofler.

Præmieoverrækkelsen

Vi afsluttede løbet med en hyggelig eftermiddagskaffe – og præmiering af husene. Der var en dejlig, dejlig stemning over hele linjen.

Derefter begyndte vi på forberedelserne til aftenens grill-hygge, og heldigvis var vejret så godt, at alle, der havde lyst, kunne sætte sig ude på terrassen og spise aftensmaden.

Smuglerleg

Traditionen tro var der om aftenen både smuglerleg og ”natsvømning”. Især smuglerlegen havde mange set frem til længe, og der var allerede inden blevet lagt mange planer om samarbejdsalliancer og udvekslet gode erfaringer med gemmesteder, som ”politiet”/lærerne ALDRIG plejer at kunne finde. Opfindsomheden var stor – og det lykkedes rigtig godt for mange af eleverne. Men – der var nu også store smil på læben hos lærerne, når det lykkedes at fange en smugler, der lige havde satset hele sin formue! Efter dette løb var det tiltrængt og velfortjent at komme ned og lege i svømmehallen og blive kølet ned til normal temperatur igen.

Aftenen sluttede omkring et hyggeligt bål, hvor der både blev serveret is og varm kakao. Nogle af eleverne sad og hang lidt – kunne næsten sidde ret op og ned og sove, men for rigtig mange gjaldt det om at sørge for at ”holde ud” og sørge for at få det hele med lige til det sidste. Til midnat blev der sagt godnat – og der blev allerede sovet godt på mange af værelserne, da sovevagten var rundt for at sige godnat!!!

Hilsen
Inger

© Fenskær EfterskoleWebsite af Superego